Манчестерський підривник перед нападом зробив кілька дзвінків у Лівію - ЗМІ

Манчестерський підривник перед нападом зробив кілька дзвінків у Лівію - ЗМІ

Укрінформ
Терорист-смертник Салман Абеді, який скоїв теракт 22 травня на Манчестер-арені, за кілька годин до атаки телефонував до Лівії на невідомі номери і міг отримати інструкції.

Про це повідомляє видання The Times

"22-річний Салман Абеді, як вважають, телефонував своїй матері в Тріполі, щоб попрощатися, а також телефонував на зареєстровані в Лівії номери мобільних телефонів, які не належали жодному з його родичів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на сьогодні британська поліція намагається визначити, чи отримував Абеді які-небудь інструкції та настанови від тих осіб, з якими мав розмови.

Раніше повідомлялося, що Абеді готувався до скоєння вибуху близько року і, щоб не викликати підозр, робив закупівлі в різних магазинах. Всі покупки були здійснені до середини квітня, коли Абеді ненадовго поїхав до Лівії. Спочатку слідчі виходили з того, що він був частиною терористичної мережі, тепер вони схиляються до версії про те, що він діяв самостійно.

Поліція також опублікувала знімок Абеді з валізою синього кольору - слідство збирає інформацію про його пересування в період з 18 по 22 травня і просить усіх, хто бачив його в цей період, повідомити подробиці.

Як повідомляв Укрінформ, вибух на "Манчестер Арені" стався ввечері 22 травня після концерту американської співачки Аріани Гранде. В результаті 22 людини загинули і десятки були поранені. Відповідальність за вибух взяла на себе "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-