У Міноборони РФ назвали ймовірну причину катастрофи Ту-154 поблизу Сочі

У Міноборони РФ назвали ймовірну причину катастрофи Ту-154 поблизу Сочі

Укрінформ
Міноборони Росії оприлюднило підсумки розслідування катастрофи Ту-154 над Чорним морем.

Причиною події могли бути помилкові дії командира екіпажу, повідомляє "РИА Новости".

Експерти уважно проаналізували всі обставини, що передували катастрофі, а також вивчили технічні параметри польоту Ту-154 з моменту вильоту з аеропорту Сочі.

"За результатами розслідування встановлено, що причиною інциденту могло бути порушення просторового орієнтування (ситуаційної обізнаності) командира повітряного судна, що призвело до його помилкових дій з органами управління повітряним судном", - підкреслює відомство.

При цьому комісія не знайшла порушень діючих вимог, які стосуються розміщення пасажирів в салоні Ту-154, а також завантаження і центрування вантажу, вага якого становила 150 кілограм. Також не встановлено жодних порушень правил заправки літака пальним в аеропорту міста Сочі або впливу зовнішніх факторів", - заявили в Міноборони.

Нагадаємо: літак Ту-154 Міноборони РФ зазнав аварії над Чорним морем вранці 25 грудня. Він прямував до сирійської Латакії. На борту знаходилися 92 людини: військовослужбовці, артисти ансамблю імені Александрова, співробітники трьох російських телеканалів і голова фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-