У Кабулі травмовані співробітники посольства Німеччини – МЗС ФРН

У Кабулі травмовані співробітники посольства Німеччини – МЗС ФРН

Укрінформ
Вибух у Кабулі у безпосередній близькості від Посольства ФРН в Афганістані не змусить Німеччину відмовитися від допомоги афганському уряду.

Про це заявив в середу міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, повідомляє кореспондент Укрінформу

 "Подібні атаки не змінять нашої рішучості продовжувати підтримку афганського уряду на шляху до стабілізації країни", - сказав Габріель.

 Він засудив новий напад в Кабулі, в результаті якого загинули та отримали поранення десятки осіб. Дипломат зазначив, що вибух стався у безпосередній близькості від німецького посольства, при цьому загинув співробітник афганських сил безпеки, який охороняв територію дипмісії. Серед самих співробітників посольства є потерпілі. "Наразі усі співробітники посольства перебувають у безпеці", - додав глава МЗС, повідомивши, що він розпорядився створити кризовий штаб.

 За словами дипломата, те, що теракт був спрямований проти цивільних осіб і тих, хто працює в Афганістані заради того, щоб разом з його громадянами забезпечити краще майбутнє країни, є особливо жахливим.

Як повідомляв Укрінформ, кількість загиблих у результаті вибуху біля іноземних посольств та президентського палацу у столиці Афганістану Кабулі збільшилася до 90 осіб. Ще 380 людей отримали поранення.

Будівля посольства ФРН у Кабулі, що знаходиться за 300 метрів від місця вибуху, зазнало суттєвих ушкоджень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-