У Сирії попри перемир'я гинуть мирні жителі - ООН

У Сирії попри перемир'я гинуть мирні жителі - ООН

Укрінформ
Незважаючи на оголошене припинення вогню, у багатьох районах Сирії тривають бойові дії, в результаті яких гинуть і отримують каліцтва мирні жителі.

Про це заявив Координатор надзвичайної допомоги ООН Стівен О'Брайен, закликавши членів Ради домагатися консолідації загальнонаціонального режиму припинення вогню і забезпечити успіх домовленостей в Астані, повідомляє Центр новин ООН.

«Я з готовністю визнаю, що, за повідомленнями, рівень насильства в деяких районах країни значно знизився...», - заявив Стівен О'Брайен. Разом з тим він зазначив, що сирійський конфлікт, як і раніше, важким чином позначається на житті мирного населення.

«Тільки минулого тижня в ході жорстокого нападу бойовиків ІГІЛ в одному із захоплених районів у Дайр-ез-Заурі 30 дітей і жінок отримали важкі поранення. Це сталося в той час, коли люди стояли в черзі за водою», - повідомив представник ООН.

Він також зазначив, що приблизно сто осіб, в тому числі діти і жінки, які стали жертвами авіаударів, які наносилися по позиціях ІДІЛ, зокрема в провінціях Ер-Ракка і Дайр-ез-Заур.

Стівен О'Брайен додав, що мільйони інших мирних сирійців перебувають на лінії вогню, живуть в умовах убогості і відчувають немислимі психологічні страждання.

«В Астані був зроблений багатообіцяючий крок: укладено меморандум між трьома країнами-гарантами - Іраном, Росією і Туреччиною - про створення чотирьох зон деескалації», - нагадав О'Брайен.

Він також підкреслив, що цей меморандум повинен привести до зниження масштабів насильства і забезпечити гуманітарний доступ до сирійців.

«... В минулому було укладено багато угод, які могли б врятувати життя людей і позбавити їх від страждань, але вони не увінчалися успіхом. Але давайте скажемо прямо, що це угода, досягнута в Астані, зобов'язана дати результати. Це наш борг перед 2,6 мільйона сирійців, які проживають у цих чотирьох зонах деескалації», - заявив Координатор надзвичайної допомоги ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-