У Швейцарії суд виніс вирок за

У Швейцарії суд виніс вирок за "лайк" у Facebook

Укрінформ
Мешканець Швейцарії вперше в історії країни був засуджений до штрафу за "лайк" в соціальній мережі Facebook.

Суд Цюріха виніс обвинувальний вирок 45-річному чоловікові і зобов'язав його виплатити штраф у розмірі 4 тис. франків (4,1 тис. доларів), повідомляє видання The Local Switzerland.

У 2015 році засуджений швейцарець, ім'я якого не називається, поставив "лайк" до коментарів активістів, які звинувачували голову асоціації із захисту тварин Ервіна Кесслера у расизмі та антисемітизмі.

У відповідь на це Кесслер подав до суду не тільки на авторів коментарів, але і на того, хто їх "залайкав", пояснивши це тим, що "лайк" просуває публікацію і робить її видимою для більшого числа користувачів.

Суддя також зазначив, що "лайк" передбачає схвалення, і відповідач таким чином продемонстрував, що він згоден із змістом образливих коментарів.

У 1998 році сам Кесслер був засуджений до невеликого терміну ув'язнення після того, як публічно порівняв ритуальний забій тварин за єврейськими традиціям зі злочинами німецьких нацистів. Суд у цьому зв'язку зазначив, що після майже 20 років з моменту винесення вироку у відповідачів немає підстав звинувачувати Кесслера у расистських і антисемітських поглядах.

Для Швейцарії це перший випадок обвинувального вироку за "лайк" в соцмережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-