Через повені на Шрі-Ланці загинули вже понад 180 осіб

Через повені на Шрі-Ланці загинули вже понад 180 осіб

Укрінформ
Унаслідок масштабних повеней та зсувів на Шрі-Ланці кількість жертв зросла до понад 180 осіб, безвісти зникли 110 людей.

Про це повідомляє Channel NewsAsia.

"Кількість загиблих зросла до 180 людей у понеділок після того, як військові відкопали тіла жінки і дитини з-під тонни бруду після зсуву в Ратнапурі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що свої домівки змушені були залишити більше 550 тисяч людей.

Для допомоги та евакуації населення в постраждалі райони направлено 1,8 тис. військових і 1,1 тис. особового складу ВМС. Сили цивільної оборони повідомили, що направили туди 2 тисячі чоловік.

За інформацією уряду, усі школи у постраждалих від повені районах, включаючи столицю Коломбо, будуть закриті протягом тижня.

Шрі-Ланка звернулася по міжнародну допомогу. Індія вже направила до країни два військово-морські судна з припасами. Третій корабель, як очікується, прибуде цього тижня.

В ООН уже заявили, що нададуть Шрі-Ланці засоби для очищення води, ємності з водою та брезент. Всесвітня організація охорони здоров'я пообіцяла відправити команди лікарів до постраждалих районів, а Японія - надати своїх експертів із подолання наслідків катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-