Кандидат у канцлери ФРН: Трамп поводиться як авторитарний правитель

Кандидат у канцлери ФРН: Трамп поводиться як авторитарний правитель

Укрінформ
На думку голови Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартіна Шульца, відповіддю на курс теперішньої адміністрації Білого дому має стати поглиблення співпраці європейських країн. 

Про це кандидат у канцлери Німеччини заявив в ефірі телеканалу ARD, інформує DW.

"Європа - відповідь. Посилена співпраця європейських держав на всіх рівнях - це відповідь на Дональда Трампа", - сказав Шульц. 

Лідер німецьких соціал-демократів переконаний, що лідерам європейських країн варто зайняти рішучішу та жорсткішу позицію щодо Трампа, який, на переконання Шульца, "хоче принизити інших" та "поводиться у стилі авторитарного правителя".

Шульц також непрямо дорікнув канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, зазначивши, що таку позицію потрібно було чіткіше проявити ще на зустрічі глав держав та урядів країн-членів НАТО і вже точно на саміті Великої сімки. 

Як приклад жорсткої відсічі діям американського президента він назвав позицію екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера щодо політики Джорджа Буша-молодшого.

Як відомо, канцлер ФРН Ангела Меркель 28 травня заявила, що не бачить у США надійного партнера за президентства Дональда Трампа. На тлі цього Меркель теж закликала європейців згуртуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-