Палестинські в'язні в Ізраїлі припинили голодування

Палестинські в'язні в Ізраїлі припинили голодування

Укрінформ
Голодування в'язнів-палестинців, котрі відбувають покарання в пенітенціарних закладах Ізраїлю, припинено.

Про це повідомляє DW.

"Розпочатий 17 квітня голодний страйк завершився в суботу, 27 травня, після того, як палестинцям вдалося порозумітися з адміністрацією в'язниць щодо покращення умов утримання та припинення порушень прав ув'язнених. Про кінець голодування повідомили як представники спілки в'язнів-палестинців, так і в пенітенціарних органах Ізраїлю", - зазначається у повідомленні.

За даними палестинців, на початку акції протесту в ній взяли участь близько 1,5 тисячі палестинських в'язнів. Водночас влада Ізраїлю повідомила про те, що донедавна кількість ув'язнених палестинців, які голодували на знак протесту, становила трохи більше 800. Голодування припинилося за кілька годин до початку мусульманського місяця посту Рамадан. Серед вимог учасників голодування - доступ до телефону, розширення прав на відвідання та покращення медичного обслуговування в'язнів.

В ізраїльських пенітенціарних органах повідомили, що в майбутньому дозволятимуть відвідини двічі на місяць. Досі родичам дозволялося відвідувати в'язнів-палестинців лише раз на місяць.

Під час 40-денного голодування палестинці, які проживають на Західному березі річки Йордан, нерідко влаштовували демонстрації на знак солідарності з палестинськими в'язнями.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-