Молдавські ліберали звинувачують Москву і залишають правлячу коаліцію

Молдавські ліберали звинувачують Москву і залишають правлячу коаліцію

Укрінформ
Ліберальна партія Молдови залишає лави правлячої в країні коаліції на чолі з Демократичною партією.

Як повідомив лідер лібералів, рішення пов'язане з недавнім арештом віце-голови партії, мера молдавської столиці Доріна Кіртоаке, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Триває боротьба з корупцією, а водночас борються і з Ліберальною партією. Ми завжди були партією антикомуністичною, боролися за правду і процвітання країни. Ударів завдають по нашій партії необґрунтовано. Цілком можливо, це пов'язано з тим, що ми виступаємо за об'єднання з Румунією. А це означає, що це рішення - боротися з нами - було прийнято не в Кишиневі, а в Москві. Ми продовжимо боротися з бідністю, за європейське майбутнє не тільки столиці, а й усієї країни, а перемога можлива лише за умови об'єднання з Румунією», - заявив Гімпу.

Демократична партія Молдови поширила у зв'язку з цим заяву, в якій, зокрема, підкреслюється, що кримінальні справи, пов'язані з корупцією, повинні вирішуватися в судових інстанціях, а не в рамках політичних коаліцій. Демократи зазначають також, що коаліція залишається функціональною, а уряд має всю необхідну політичну підтримку для продовження реформ.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 26 травня, мер молдавської столиці Дорін Кіртоаке був арештований строком на 30 діб.

Згідно з офіційними даними Національного центру з боротьби з корупцією, мер звинувачується в тому, що дав вказівку своєму заступнику підписати контракт з однією із зарубіжних фірм на будівництво платних парковок без узгодження документа на муніципальній раді. Слідчі повідомили також, що «тіньовий керівник проекту платних парковок, бізнесмен Олександр Пінчевський пообіцяв мерові 13% від загальної суми контракту». Вартість самого контракту близько 6 мільйонів євро.

Якщо вина мера буде доведена, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-