Держсекретар США у Лондоні пообіцяв посилити боротьбу з ІДІЛ

Держсекретар США у Лондоні пообіцяв посилити боротьбу з ІДІЛ

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив про готовність США значно активізувати зусилля для боротьби з терористами ІДІЛ.

Про це він заявив у п'ятницю під час спільної прес-конференції з главою МЗС Британії Борисом Джонсоном у Лондоні, де перебуває з позаплановим візитом у зв'язку з терактом у Манчестері, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми активізуємо наші зусилля в боротьбі з ІДІЛ на полі бою, і ми позбавимо їх здатності керувати своїми мережами по всьому світу. Ми не дозволимо їм або будь-яким іншим терористичним організаціям поширювати насильство й ненависть", - заявив глава Держдепу США.

Він підкреслив: те, що ІДІЛ обрав своєю ціллю концерт, на якому було багато дітей, "свідчить, що їхні наміри не керуються волею Бога, ІДІЛ поклоняється смерті".

Тіллерсон висловив вдячність за допомогу, в тому числі, мусульманських країн, які приєдналися до міжнародних зусиль у протистоянні ІДІЛ, та закликав священиків усіх конфесій засудити наміри людей, які планують провести подібні напади в майбутньому.

Глава Держдепу також підкреслив, що зусилля терористів щодо залучення нових послідовників також будуть обмежені. "Америка стоїть разом з британським народом в цей час великої скорботи й болю, і ми обіцяємо вам ще більшу рішучість перемогти ісламістський тероризм і екстремізм", - наголосив державний секретар США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-