Керівництво ЄС обговорило з Ердоганом майбутнє двосторонніх відносин

Керівництво ЄС обговорило з Ердоганом майбутнє двосторонніх відносин

Укрінформ
Керівники структур ЄС провели зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом з питання майбутніх відносин між ЄС і Анкарою.

Про це пише німецька Die Welt.

"Я провів дуже відкриту і чесна розмову з президентом Ердоганом», - повідомив виданню голова Європарламенту Антоніо Таяні.

За словами Таяні, турецький лідер запевнив, що його країна як і раніше хоче стати членом ЄС. Керівник ЄП зі свого боку закликав співрозмовника «продемонструвати знаки доброї волі», такі, зокрема, як повага до свободи преси, журналістів, що є неодмінною умовою членства.

Крім Таяні «важливі теми, що становлять взаємний інтерес» обговорили з турецьким гостем голова Європейської Ради Дональд Туск і глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер впродовж 40-хвилинної бесіди. Після цього Юнкер говорив з Ердоганом сам-на-сам ще півгодини.

Зустрічі в четвер стали першими після різкого погіршення відносин між Брюсселем і Анкарою.

Також на полях зустрічі лідерів НАТО з Ердоганом зустрілася і канцлер ФРН Ангела Меркель. Їх розмова тривала 30 хвилин. Як повідомив офіційний представник уряду Штеффен Зайберт, Меркель порушила тему допуску до солдатів бундесверу на турецькій базі Інджирлік депутатів бундестагу, а також звільнення заарештованого в Туреччині журналіста Die Welt Деніза Юджела та інших громадян ФРН. Відносини між Німеччиною і Туреччиною нині такі напружені, як ніколи раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-