Дуда хоче провести референдум на сторіччя відновлення незалежності Польщі

Дуда хоче провести референдум на сторіччя відновлення незалежності Польщі

Укрінформ
Президент Польщі офіційно звернеться до Сенату Польщі щодо проведення 11 листопада 2018 року референдуму щодо зміни Конституції країни.

Про це він оголосив у телезверненні до польського народу з нагоди другої річниці свого президентства.

“Звернуся до Сенату Польщі, щоб референдум відбувся 11 листопада 2018 року. Свято сторіччя відновлення незалежності є, на мою думку, найкращим моментом на визначення необхідних напрямів щодо змін устрою у нашій країні. І ці напрями вперше в історії визначить наше суспільство”,- заявив Дуда.

За його словами, Польща потребує нової Конституції, аби країна могла ефективніше розвиватися. Він закликав “спільно створювати нову Конституцію Польщі, яка буде для усіх”.

Аналізуючи два роки перебування на посаді президента, Дуда відзначив, що це був період “дуже грунтовних соціальних, політичних та економічних змін”, які здійснював він та новий польський уряд.

“Всупереч заявам, що це неможливо, ми запровадили продемографічну програму 500+, знизили пенсійний вік, з успіхом організували Світові дні молоді і саміт НАТО у Варшаві”,- констатував президент РП.

За його словами, те, що зроблено за останні два роки, дає підстави з оптимізмом дивитися у майбутнє.

Як інформувало агентство, Дуда оголосив про свою ініціативу зміни Конституції Польщі під час святкування Дня Конституції країни 3 травня.

Дуда переміг у другому турі президентських виборів 24 травня 2015 року, випередивши чинного на той час президента Броніслава Коморовського на 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-