Доньку екс-президента Румунії судитимуть

Доньку екс-президента Румунії судитимуть

Укрінформ
Румунський журналіст, екс-міністр туризму і регіонального розвитку та донька колишнього президента Румунії постануть перед судом за незаконне фінансування виборчої президентської кампанії 2009 року.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Дані кримінальної справи «Виборча кампанія 2009 року» свідчать про те, що частина фінансових засобів, призначених для проведення президентських виборів, була отримана в результаті шахрайських і корупційних операцій, а також операцій з відмивання грошей», - йдеться в повідомленні Національного управління з боротьбі з корупцією.

Зокрема, тодішній міністр регіонального розвитку Олена Удря, у змові зі своїм підлеглим, державним секретарем міністерства, вимагали у одного з бізнесменів більше 200 тисяч євро. Натомість міністр пообіцяла бізнесменові сприяння при отриманні вигідних контрактів для будівництва туристичних об'єктів.

Згідно з матеріалами слідства, аналогічними методами впливу на бізнесменів користувалася і дочка екс-президента Румунії Іоана Бесеску. Журналісту Дану Андроніку в цих схемах отримання хабарів була відведена роль посередника.

У цій справі проходять ще кілька колишніх високопоставлених румунських чиновників і бізнесменів.

Раніше повідомлялося, що при парламенті Румунії була утворена спеціальна комісія з розслідування фактів фальсифікації президентських виборів 2009 року.

Як відомо, переможцем президентських перегонів став тоді екс-президент Траян Бесеску. На другому місці (з незначним відставанням) виявився тодішній лідер Соціал-демократичної партії Румунії Мірча Джеоане.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-