Додон, Філіпп і Санду користуються найбільшою підтримкою молдаван

Додон, Філіпп і Санду користуються найбільшою підтримкою молдаван

Опитування
Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон, прем'єр-міністр Павло Філіпп і лідер партії «Дія і солідарність», екс-кандидат в президенти Майя Санду користуються найбільшою політичною підтримкою серед громадян країни.

Такі дані соціологічного опитування, проведеного американською кампанією Lake Research Partners в партнерстві молдавської соціологічною службою IMAS, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Згідно з результатами опитування, президента Ігоря Додона підтримують 34% громадян, прем'єр-міністра Павла Філіппа і лідера опозиційної партії «Дія і солідарність» Майю Санду – по 21%», - зазначили автори опитування.

У першу п'ятірку лідерів політичного рейтингу увійшли також голова Партії соціалістів, екс-прем'єр Зінаїда Гречана (15%) і екс-президент Молдови, голова Партії комуністів Володимир Воронін (15%).

Згідно з оприлюдненими даними, якби наступної неділі відбулися парламентські вибори, за Партію соціалістів проголосували б 39% виборців, за «Дію і солідарність» - 15%, а за нині правлячу Демократичну партію – 8%. Шанси проходження в майбутній парламент зберігають також Партія комуністів (6%) та Громадянська платформа «Гідність і правда» (6%).

Опитування було проведено в першій декаді травня, у ньому взяли участь 12 тисяч респондентів. Ступінь похибки становить плюс-мінус 2,8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-