Російського активіста Шпакова засудили до 1,5 років колонії

Російського активіста Шпакова засудили до 1,5 років колонії

Укрінформ
У Москві громадського активіста Олександра Шпакова, який брав участь у мітингу протесту проти корупції 26 березня, засудили до 1,5 років колонії загального режиму.

Про це повідомляє портал "Медуза".

Суддя Тверського районного суду Москви Олексій Стеклієв засудив столяра з Люберець Олександра Шпакова до півтора року колонії загального режиму у справі "про напад на поліцейських під час протестів 26 березня".

Обвинувачення просило засудити Шпакова до двох років колонії загального режиму. Шпакова визнали винним за частиною 1 статті 318 Кримінального кодексу.

Раніше Шпаков визнав провину і попросив розглянути справу в особливому порядку - без вивчення доказів і свідчень свідків. Вирок йому ухвалили на першому ж засіданні.

Шпаков став другим фігурантом "справи 26 березня", якому вже ухвалили вирок. Раніше в особливому порядку був засуджений актор Юрій Кулій, він отримав вісім місяців колонії-поселення. Крім Шпакова і Кулія у справі проходять ще три людини: Станіслав Зимовець, Андрій Косих і Дмитро Крепкін. Потерпілими в матеріалах значаться сім поліцейських.

26 березня у Москві та інших російських містах пройшли масові акції протесту. У столиці поліцейські затримали більше тисячі осіб.

Фото: Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-