Глави МЗС ФРН і Франції обговорили майбутнє Євросоюзу

Глави МЗС ФРН і Франції обговорили майбутнє Євросоюзу

Укрінформ
Міністри закордонних справ ФРН Зігмар Габріель і Франції Жан-Ів ле Дріан провели в Берліні в понеділок першу зустріч, на якій окреслили основні напрямки майбутньої роботи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Бле без Франції та Німеччини Європа не може бути успішною», - заявив Зігмар Габріель.

Він підкреслив, що європейський вибір Еммануеля Макрона і нового французького уряду є не тільки великим шансом Франції для майбутньої тісної співпраці з Німеччиною, але і для майбутнього всього ЄС.

Обидва міністри констатували, що Євросоюз переживає непрості часи, йому потрібні нові ініціативи, в першу чергу, економічні. Серед таких глави МЗС двох країн назвали реформування єврозони та забезпечення її безпеки. Щодо останнього важливу роль грає ситуація у сусідніх з Європою регіонах. У цьому контексті Берлін і Париж готові працювати разом з програмами допомоги африканським країнам.

Це була перша зустріч Габріеля з призначеним минулого тижня ле Дріаном.

Того ж дня в Берліні з візитом перебував новий міністр фінансів Бруно Ле Мер, який провів переговори з німецьким колегою Вольфгангом Шойбле. Основною тематикою їхньої розмови стало питання зміцнення єврозони.

Нагадаємо: рівно тиждень тому, всього через добу після своєї інавгурації, в столиці ФРН в гостях у канцлера Ангели Меркель з коротким візитом перебував президент Франції Еммануель Макрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-