Йорданія готова прийняти літаки бундесверу з Туреччини

Йорданія готова прийняти літаки бундесверу з Туреччини

Укрінформ
Король Йорданії Абдалла запропонував Німеччині сприяння в разі переміщення німецьких літаків-заправників і винищувачів Tornado з бази НАТО "Інджирлік" в Туреччині.

Про це глава держави заявив міністру оборони ФРН Урсулі фон дер Ляйєн. "Він запевнив щодо всілякої підтримки", - наводить слова німецького міністра газета Bild am Sonntag.

Напередодні розмови з монархом, 19 травня, фон дер Ляйєн відвідала йорданську авіабазу "Ель-Азрак", яка розглядається як альтернатива "Інджирліку". "Те, що я побачила, що виявилося краще очікувань", - розповіла вона телеканалу ARD, зазначивши, що на базі дислоковані не тільки йорданські військовослужбовці, а й американські, нідерландські та бельгійські.

На турецькій базі "Інджирлік" розміщені близько 260 німецьких військових. Вони надають підтримку повітряних ударів по базах угруповання "Ісламська держава" в Сирії та Іраку, здійснюючи повітряну розвідку і дозаправку літаків, нагадує DW.

Конфлікт навколо бази між Туреччиною і Німеччиною виник в середині травня, коли Анкара не дала дозвіл на в'їзд делегації комітету бундестагу з оборони, яка мала відвідати "Інджирлік". На цей крок влада пішла після того, як Берлін надав притулок військовослужбовцям з Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-