Туск ставить себе понад правом - Качинський

Туск ставить себе понад правом - Качинський

Укрінформ
Президент Європейської Ради, екс-прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск ставить себе понад правом, відмовляючись від приїзду до Польщі для заслуховування в ролі свідка в одній зі "смоленських" справ.

Про це заявив лідер правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський.

“Він ставить себе понад правом. Звичайно, він може попросити про перенесення (терміну розгляду справи. - Ред.), це може трапитися будь-кому, хто має якісь обов'язки, але це просто ставлення себе понад правом. Є кращі і гірші громадяни, або можна сказати - надгромадяни. І таким надгромадянином є Туск”, - наголосив Качинський.

Посада Туска передбачає надання імінутету від різного роду судових справ. За його словами, він скористається цим правом, якщо вважатиме, що проти нього “навмисне використовуються справи, щоб ускладнити або унеможливити виконання завдань голови Європейської ради”.

Як інформувало агентство, Національна прокуратура Польщі 5 липня викликає чинного президента Європейської Ради, віце-прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска на допит у рамках смоленського слідства. Йдеться про незалучення польських фахівців до судових експертиз жертв смоленської катастрофи, що проводилися в Росії.

Туска нещодавно вже викликали на допит до польської прокуратури. Зокрема, 19 квітня він понад дев'ять годин давав свідчення у варшавській окружній прокуратурі у справі про перевищення повноважень керівництвом Служби військової контррозвідки РП внаслідок встановлення співпраці зі службою іншої держави без необхідної згоди голови Ради міністрів та оцінки міністра національної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-