У бундесвері викрили зникнення зброї

У бундесвері викрили зникнення зброї

Укрінформ
Німецьку армію продовжують супроводжувати скандали. Цього разу з'ясувалося, що в минулому мали місце неодноразові випадки «зникнення» зброї.

Про це в суботу пише Focus.

“У бундесвері в останні роки зникло більше зброї, ніж було відомо раніше", - йдеться в статті.

Зокрема, зі складів зникли щонайменше сім штурмових гвинтівок, кілька пістолетів, у тому числі сигнальних. Після навчань зі стрільбою в 2015 році не дорахувалися трьох штурмових гвинтівок G36, двох гвинтівок G3 і пістолета P8. Через рік було повідомлено про зникнення двох G36, одного P8 і трьох сигнальних пістолетів.

Розслідування розпочали після того, як стало відомо, що в лютому цього року з танка Fuchs на полігоні в Мюнстері вкрали дві гвинтівки G36, пістолет P8 та сигнальний пістолет.

У Міноборони відмовляються коментувати цю ситуацію. Справою займається федеральна прокуратура. Вона ж веде справу старших лейтенантів бундесверу Франко А. і Максиміліана Т.

Як повідомляв Укрінформ, А. затримали в аеропорту Відня, де він намагався забрати захований в підсобному приміщенні пістолет. В ході перевірки з'ясувалося, що офіцер, чистокровний німець, зміг зареєструватися в органах у справах мігрантів як сирійський біженець. Слідство вважає, що він і заарештований пізніше його знайомий Т. могли готувати теракти, провину за які потім могли б покласти на шукачів притулку. З'ясувалися правоекстремістські та ксенофобські настрої цих офіцерів, які раніше воліли не помічати.

У військах ведеться масована перевірка, міністр оборони Урсула фон дер Ляйєн, що опинилася під вогнем критики, оголосила про реформу в армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-