Президентські вибори в Росії перенесли на день окупації Криму

Президентські вибори в Росії перенесли на день окупації Криму

Укрінформ
Держдума Росії прийняла пакет змін у виборче законодавство, за яким вибори президента перенесуть на 18 березня - річницю окупації Криму.

Про це повідомляє ВВС.

“Пакет законопроектів у березні внесли в Держдуму сенатори Андрій Клішас і Анатолій Широков. Опозиційні фракції підготували кілька десятків змін, але всі вони були відхилені", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі змінами, "якщо неділя, на яку мають бути призначені вибори президента РФ, збігається із днем, що передує неробочому святковому дню, або ця неділя припадає на тиждень, що включає неробочий святковий день, або неділю у встановленому порядку оголошено робочим днем, вибори призначаються на наступну неділю". У 2018 році це буде 18 березня.

Нагадаємо, в березні 2014 року після введення військ на півострів і проведення так званого "референдуму" Росія окупувала український Крим.

18 березня 2014 року МЗС України вручив тимчасовому повіреному у справах Російської Федерації в Україні А. Воробйову ноту протесту проти підписання Росією договору "про прийняття до складу" Республіки Крим.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти Росії.

Карикатура: С. Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-