Єврокомісія оштрафувала Facebook на $120 мільйонів

Єврокомісія оштрафувала Facebook на $120 мільйонів

Укрінформ
Єврокомісія у четвер, 18 травня, оштрафувала соцмережу Facebook на 120 млн доларів за надання начебто неправдивої інформації під час покупки сервісу обміну повідомленнями WhatsApp.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Сьогоднішнє рішення - це чіткий сигнал для компаній про те, що вони мусять виконувати всі правила ЄС про злиття, зокрема зобов'язання надавати коректну інформацію", - йдеться в заяві комісара Євросоюзу з питань конкуренції Маргрет Вестагер.

Вона додала, що комісія має ухвалювати рішення про наслідки злиття для конкуренції на підставі точних фактів.

Як відомо, регулятори ЄС схвалили покупку WhatsApp наприкінці 2014 року, оскільки угода, за їхніми даними, не загрожувала конкуренції в секторі соцмереж.

За заявою Єврокомісії, коли Facebook повідомляв регуляторів про угоду, компанія заявила, що "не зможе створити надійну автоматизовану систему, що дозволяє зв'язати акаунти користувачів двох сервісів".

Однак у серпні 2016 року WhatsApp оголосила про оновлення умов використання сервісу і політики конфіденційності і додала можливість зв'язати номери користувачів WhatsApp з акаунтами у Facebook.

Торік після початку розслідування Єврокомісія з'ясувала, що компанія надала невірні дані - і технічна можливість пов'язати акаунти в Facebook і WhatsApp існувала і в 2014 році.

У жовтні минулого року через тиск місцевої влади Facebook тимчасово припинила збір даних користувачів WhatsApp у Євросоюзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-