У Женеві обговорюють нову конституцію Сирії

У Женеві обговорюють нову конституцію Сирії

Укрінформ
У рамках VI раунду міжсирійських переговорів у Женеві пройшла зустріч делегації озброєної опозиції під керівництвом Насіра аль-Харірі зі спеціальним представником Генерального секретаря ООН з питань Сирії Стаффаном де Містурою, під час якої обговорювалася нова конституція Сирії.

Про це повідомляє Анадолу

"У ході зустрічі представник ООН озвучив пропозицію про створення робочої групи з розробки нової конституції Сирії", - йдеться в повідомленні.

На думку Містури, в робочу групу під його головуванням мають увійти представники сторін конфлікту. У зв'язку з цим він запропонував опозиції висунути кандидатів на участь у роботі групи.

У відповідь делегація опозиції озвучила пропозиції з організації діяльності робочої групи.

Водночас противники режиму Башара Асада виступили за швидке обговорення теми формування перехідного уряду Сирії, на що Містура дав позитивну відповідь.

Як відомо, війна в Сирії почалася у березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, у ході конфлікту загинуло більш як 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені залишити свої домівки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-