Прем'єр Ірландії подав у відставку з посади глави правлячої партії

Прем'єр Ірландії подав у відставку з посади глави правлячої партії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ірландії Енда Кенні ввечері у середу, 17 травня, оголосив про свою відставку з посади лідера ліберально-консервативної партії Fine Gael, яку він очолював протягом останніх 15-ти років. 

Про це повідомляє DW.

Кенні заявив, що новий голова партії повинен бути обраний щонайпізніше до 2 червня, а до моменту обрання нового голови партії він виконуватиме обов'язки глави уряду.

"Я хочу наголосити, що для мене було великою честю очолювати нашу партію впродовж останніх 15-ти років як в опозиції, так і в уряді", - йдеться, зокрема, у заяві Кенні.

66-річний Енда Кенні очолює Fine Gael з 2002 року, а посаду глави уряду Ірландської Республіки обіймає з 2011 року. Очікується, що лідером партії буде обраний один з двох міністрів в уряді: на цю посаду претендують міністр соціального захисту Лео Варадкар та міністр з питань житлової політики Саймон Ковені. 

Відставка Кенні не була несподіваною, оскільки прем'єр перебував у центрі скандалу, пов'язаного з переслідуванням поліцейського-викривача. Останнього переслідували за оприлюднені ним дані про правопорушення, що кояться у поліції, зокрема звинувачували у сексуальних домаганнях до малолітніх. Звинувачення не підтвердились, однак з'ясувалось, що Кенні був обізнаний про кампанію з переслідування поліцейського, хоча постійно заперечував це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-