Японська принцеса Мако втратить свій титул через заручини з простолюдином

Японська принцеса Мако втратить свій титул через заручини з простолюдином

Укрінформ
Японська принцеса Мако після заручин зі своїм колишнім однокурсником, працівником юридичної фірми Кеї Комуро втратить свій титул.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Імперські закони Японії вимагають, щоби принцеса, яка одружується зі звичайною людиною, залишила королівську родину", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 25-річна онучка імператора Акіхіто та її обранець, якому також 25, зустрілися у 2012 році в ресторані. На той час вони обоє навчалися у Міжнародному християнському університеті в Токіо.

Імператорський дім уже повідомив ЗМІ, що плануються заручини. Як очікують, після офіційного оголошення визначать дату весілля. Пара також формально повідомить про свої плани імператору та імператриці.

Заручини стануть офіційними тільки після церемоніального обміну подарунками, пишуть місцеві ЗМІ.

Вважають, що заручини принцеси поновлять дискусії щодо престолонаслідування у Японії.

Раніше японський імператор Акіхіто заявляв про намір зректися престолу у найближчі роки через стан здоров'я.

Японська принцеса уже не вперше втрачає титул через одруження зі звичайною людиною - такий прецедент створила тітка принцеси Мако, єдина донька імператора Акіхіто - принцеса Саяко у 2005 році. Після шлюбу їй довелося звикати до нових умов життя - вона переїхала в однокімнатну квартиру, навчилася керувати автом, купувати продукти в супермаркеті тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-