Берлін наголошує, що до Рамадану мають бути ще одні сирійські переговори

Берлін наголошує, що до Рамадану мають бути ще одні сирійські переговори

Укрінформ
У Берліні вітають чергові міжсирійські переговори в Женеві і вважають важливим, щоб сторони ще раз зібралися разом до настання священного місяця Рамадан.

Про це заявив глава МЗС ФРН Зігмар Габріель, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Після надто довгої перерви тепер необхідно терміново продовжити переговори між сирійським режимом і опозицією в Женеві. Тому вкрай важливо, щоб сторони знову зібралися разом ще до Рамадана», - йдеться в заяві міністра.

Він назвав новий раунд міжсирійських переговорів «важливою віхою», наголосивши, що добре, що спеціальному представникові ООН з питань Сирії Стаффану де Містурі «вдалося змусити сторони прибути в Женеву».

Зараз, зазначив Габріель, усі зацікавлені сторони мають працювати у напрямі досягнення життєздатного й ефективного припинення вогню на всій території Сирії, а також вжити заходів для забезпечення того, щоб паралельно з цим пішов «реальний і серйозний політичний процес» під керівництвом ООН. Можливості, які відкриваються, щоб припинити спіраль насильства, не можна втратити, наголосив він. Тільки коли буде знайдено життєздатне політичне рішення щодо перехідного уряду і майбутньої конституції Сирії, жахливий конфлікт може дійти до завершення, переконані у Берліні.

Черговий раунд міжсирійських переговорів під егідою ООН стартує в Женеві у вівторок. Представники президента Башара Асада і Вищого комітету з переговорів (сторони опозиції) домовилися про внесення в порядок денний зустрічі питань формування нового сирійського уряду, проведення вільних виборів, розроблення нової конституції і боротьби з тероризмом. 

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-