Економічній безпеці РФ загрожують розвинені держави - Путін затвердив стратегію

Економічній безпеці РФ загрожують розвинені держави - Путін затвердив стратегію

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін підписав указ про затвердження стратегії економічної безпеки Росії до 2030 року.

Текст указу розміщений на порталі правової інформації.

В указі йдеться про те, що уряд Росії за три місяці зобов'язаний розробити заходи для реалізації стратегії і контролювати цей процес, а також щороку звітувати перед президентом.

Погрозами економічній безпеці названі незбалансований бюджет, значна частка тіньової економіки, зниження якості медичної допомоги, високий рівень корупції, недостатньо ефективне державне управління і слабка інвестиційна активність.

У числі загроз економічній безпеці Росії також називаються прагнення розвинених держав використовувати свої переваги для глобальної конкуренції, посилення структурних дисбалансів у світовій економіці, дискримінація щодо ключових секторів економіки Росії, посилення коливань на світових ринках, зміна попиту на енергоресурси, у тому числі розвиток "зеленої енергетики", глобальні економічні ризики, вичерпання експортно-сировинної моделі та багато іншого. Окрім того, у стратегії наголошується, що економічну загрозу представляють і глобальні кліматичні зміни.

У стратегії пропонується боротися з економічними ризиками за допомогою зміцнення економічного суверенітету, забезпечення економічного зростання, підвищення якості життя населення, підтримки оборонно-промислового комплексу і розвитку науково-технічного потенціалу.

Перша стратегія економічної безпеки Росії була прийнята 1996 року. У грудні 2016 року Путін розповів про роботу над новою стратегією, яка дасть змогу Росії вийти на зростання економіки вище від загальносвітового у 2019-2020 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-