Себастьян Курц став найвпливовішим головою Австрійської народної партії

Себастьян Курц став найвпливовішим головою Австрійської народної партії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц очолив у неділю Австрійську народну партію, отримавши при цьому майже надзвичайні повноваження.

Про це повідомляє Kleine Zeitung.

«Себастьян Курц одноголосно був обраний правлінням партії в неділю на екстреному засіданні новим главою АНП. Курц тепер наймогутніший лідер АНП всіх часів», - пише видання.

Вимоги 30-річного міністра були виконані, тепер він піде на осінні, дострокові парламентські вибори з власноруч складеним списком, зазначає газета, додаючи, що ніколи раніше у керівника партії не було таких повноважень.

Це буде «Список Себастьяна Курца - нова Народна партія», з яким він має намір привести консерваторів, які переживають глибоку кризу, до перемоги.

АНП з 2013 року є молодшим партнером правлячої коаліції з соціал-демократами. Курц має намір в найближчі тижні провести з ними переговори про майбутнє коаліції. Доля її виявилася під питанням після заяви канцлера Крістіана Керна про те, що він припинить співпрацю з партнерами, якщо не будуть створені передумови для конструктивного діалогу, а також після несподіваної відставки віце-канцлера і вже колишнього голови АНП Райнхольда Міттерленера. Таким чином, ймовірно, у зв'язку з виниклою кризою вибори в парламент відбутися не восени 2018 року, а восени нинішнього.

Себастьян Курц зайняв посаду міністра закордонних справ Австрії в 2013 році, коли йому було 27 років. Він став самим молодим політиком у цій посади в історії Австрійської республіки, а також наймолодшим міністром закордонних справ в світі. Курц не приховує своїх канцлерських амбіцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-