Канцлер Австрії прогнозує дострокові парламентські вибори до кінця року

Канцлер Австрії прогнозує дострокові парламентські вибори до кінця року

Укрінформ
Канцлер Австрії Крістіан Керн (Christian Kern) заявив, що прогнозує проведення до кінця цього року дострокових парламентських виборів в країні.

Про це повідомляє DW.

 "Однозначно, відбудуться вибори. Я передбачаю, що це станеться найближчої осені", - заявив Керн у неділю, 14 травня, в ефірі телеканалу ORF, інформує видання Spiegel.

Керн представляє Соціал-демократичну партію Австрії (СДПА), яка є старшим партнером у правлячій коаліції в Австрії. Між нею та її партнером, правоцентристською Австрійською народною партією (АНП), довгий час точаться суперечки, які загострились після відставки цього тижня її лідера, віце-канцлера та міністра економіки Австрії Райнгольда Міттерленера.

Очікується, що АНП у неділю очолить нинішній міністр закордонних справ країни, 30-річний Себастіан Курц, який є одним з найпопулярніших політиків в Австрії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц у п'ятницю висловився за доцільність  дострокових парламентських виборів.

10 травня віце-канцлер та міністр економіки Австрії Райнгольд Міттерленер оголосив про відставку з посади в уряді, а також про складання з себе повноважень лідера правоцентристської Австрійської народної партії.

Нещодавно канцлер Крістіан Керн заявив, що виступає проти дострокових виборів, проте зазначив, що якщо АНП ухвалить рішення про вихід з коаліції, він не зможе силою втримати партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-