В «Європейському містечку» в Кишиневі спостерігають за фіналом Євробачення в Києві

В «Європейському містечку» в Кишиневі спостерігають за фіналом Євробачення в Києві

Укрінформ
Керівництво Республіки Молдова і глави дипломатичних відомств, акредитованих у Кишиневі, взяли участь у відкритті «Європейського містечка» у центральному парку молдавської столиці.

Містечко було організоване за ініціативи Делегації Європейського союзу в Молдові, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Угоди про асоціацію і про Зону вільної та всеосяжної торгівлі з ЄС закладені в основу програми діяльності нашого уряду. Ми продовжимо розпочаті реформи і переконані, що майбутнє Молдови – в Європейському союзі», - заявив на відкритті «Європейського містечка» прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп.

Глава делегації Євросоюзу в Молдові Піркка Тапіола підкреслив, що ЄС цілком підтримує проведені в країні реформи і продовжить надавати Молдові всебічну допомогу в їх реалізації.

Інформаційні стенди «Європейського містечка» розповідають відвідувачам про культуру, традиції і звичаї європейських народів. Окремими інформаційними стендами в містечку представлені Республіка Молдова, Грузія і Україна.

В рамках проходять у Молдові Днів Європи в «Європейському містечку» відбудеться культурний фестиваль з участю майстрів мистецтв з різних країн, а в суботу, 13 травня, відвідувачі «містечка» спостерігають за фіналом конкурсу Євробачення, який проходить у Києві. Гостей вітали голова делегації ЄС в Молдові Піркка Тапіола і Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-