У США вимагають призначення спецпредставника в розслідуванні по Росії

У США вимагають призначення спецпредставника в розслідуванні по Росії

Укрінформ
Заступник генерального прокурора США Род Розенстейн у четвер отримав звернення від генпрокурорів 20 штатів щодо необхідності відновлення довіри суспільства після звільнення Трампом директора ФБР.

Про це повідомив у четвер американський телеканал CBS News.

"Генеральні прокурори двадцяти штатів закликали заступника генпрокурора США Рода Рознстейна призначити спеціального представника у федеральному розслідуванні щодо втручання Росії у вибори 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Представники Феміди звернулися до Розенстейна, оскільки він очолює розслідування по Росії після того, як генпрокурор Джеф Сешнс оголосив про самовідвід від цієї справи внаслідок політичного скандалу. Водночас Розенстейн був одним із авторів листа Дональду Трампу з рекомендацією звільнити Комі, нагадує телеканал.

Генпрокурори з 20-ти штатів у своєму листі підкреслили, що громадськість заслуговує на ретельне розслідування, яке встановить ступінь втручання Росії, будь-яку можливу ​​змову між представниками кампанії Трампа і Росії, а також усі можливі приховування. Вони назвали "порушенням суспільної довіри" звільнення директора ФБР Джеймса Комі президентом Трампом.

"Тільки призначення незалежного спеціального представника з повним спектром повноважень і ресурсів може сприяти відновленню довіри в суспільстві. Ми наполегливо рекомендуємо вам негайно призначити спеціального представника", - наголошується в документі.

У листі свої підписи поставили генеральні прокурори штатів Массачусетс, Каліфорнія, Коннектикут, Гаваї, Айова, Іллінойс, Мен, Мериленд, Нью-Мексико, Нью-Йорк, Північна Кароліна, Орегон, Пенсільванія, Род-Айленд, Вірджинія, Вермонт, Вашингтон, Делавер, Міннесота, а також столичного Округу Коламбія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-