Макрон: Я захищатиму Європу, нашу цивілізацію і вільне життя

Макрон: Я захищатиму Європу, нашу цивілізацію і вільне життя

Відео
Укрінформ
Обраний президент Франції Еммануель Макрон заявляє про рішучість у захисті європейських цінностей та боротьбі з тероризмом.

На цьому Макрон наголосив у своєму першому зверненні до нації після оголошення попередніх результатів голосування у неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я захищатиму Європу. Це наша цивілізація, яка опинилася під загрозою. Це наш спосіб вільного життя. Я працюватиму заради відбудови зв’язків між Європою та її громадянами. Я передаю народам світу вітання братерської Франції», - заявив 39-річний Макрон, який стане наймолодшим президентом Франції.

Він також запевнив, що боротиметься із внутрішніми розбіжностями, які послаблюють Францію.

«Я кажу всім, що Франція буде у перших рядах боротьби проти тероризму на своїй власній землі та на міжнародному рівні», - також відзначив обраний президент.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми даними, центрист Еммануель Макрон отримав 65,8% електоральної підтримки. Представник ультраправої націоналістичної партії «Національний фронт» Ле Пен програла з результатом у 34,2% голосів. 25-27% французів не відали свої голоси жодному кандидату.

Офіційні результати президентських виборів у Франції будуть оголошені вже зранку понеділка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-