У тимчасових притулках Берліна залишаються ще 15 тисяч біженців

У тимчасових притулках Берліна залишаються ще 15 тисяч біженців

Укрінформ
Більшість федеральних земель Німеччини успішно справляються з облаштуванням  біженців, які очікують рішення. Відстає від інших тільки столиця.

Аналіз даних в суботу дає видання Der Spiegel.

«У тимчасових притулках живуть ще 15 тисяч біженців. Вони змушені ночувати на стелажах, у старих господарських магазинах або офісних будівлях», - пише видання.

Примітно, що переважна більшість цих людей перебувають у Берліні - 13 400 осіб. З них 2100 осіб влади оцінюють як «ненадійних», що означає обмеження їх особистого простору. З вересня 2015 року столиця зайняла під пункти тимчасового проживання 63 спортивні зали, в яких «найгірші часи» розміщували до 10 тисяч осіб.

У землі Північний Рейн - Вестфалія в тимчасових гуртожитках залишаються близько 1600 осіб, в Гамбурзі - понад 600. По іншим регіонам статистика не наводиться, хоча журнал проводив опитування в усіх 16 федеральних землях.

Видання зазначає, що ще рік тому в центрах тимчасового розміщення тулилися 70 тисяч осіб.

В 2016 році, згідно з неповною статистикою, щонайменше 80 тис біженців добровільно залишили Німеччину, отримавши від неї, втім, за це фінансову підтримку. Екстрадовано було 25 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-