У Німеччині повторно перевіряють дві тисячі справ про надання притулку

У Німеччині повторно перевіряють дві тисячі справ про надання притулку

Укрінформ
Федеральне відомство Німеччини у справах міграції і біженців (BAMF) повторно перевіряє правомірність близько 2 тисяч вирішених справ про надання притулку.

Це підтвердив офіційний представник Міністерства внутрішніх справ Йоханнес Дімрот, уточнивши, що сталося це  у зв'язку зі скандалом з офіцером бундесверу-праворадикалом, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН. 

«BAMF проводить повторну перевірку по близько 2000 позитивно вирішених справ, це велика кількість», - поінформував Дімрот. 

За його словами, повторно перевірені ще раз будуть ті справи, починаючи з початку минулого року і до кінця квітня нинішнього, стосовно вихідців з Сирії та Афганістану, рішення по яких виносилися за участі допоміжного персоналу, зокрема, перекладачів. Завданням перевірки є з'ясувати, чи був випадок Франко А. «кричущою помилкою, яка не повинна повторитися», чи існують системні недоліки і помилки в роботі із заявами про надання притулку. 

Як раніше повідомляв Укрінформ, керівник МВС Томас де Мезьєр пообіцяв «не залишити каменя на камені» при розслідуванні випадку Франко А., старшого лейтенанта бундесверу, який ухитрився видати себе за сирійського біженця і отримати статус, навіть не володіючи арабською мовою. Він був заарештований минулого тижня за підозрою в підготовці терактів, які повинні були, імовірно, кинути тінь на шукачів притулку в ФРН. Розслідування ведуть міністерства внутрішніх справ та оборони. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-