Палата представників США прийняла законопроект щодо протидії впливу Росії

Палата представників США прийняла законопроект щодо протидії впливу Росії

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США прийняла законопроект, який розширює зусилля американського уряду щодо протидії впливу Росії на внутрішню політику Сполучених Штатів та інших країн.

Про це повідомило в середу американське інформагентство АР.

"Палата представників у середу прийняла законопроект щодо розвідувальної політики, який збільшує зусилля проти потенційної прихованої компанії впливу Росії на Сполучені Штати та інші країни, а також прагне посилити контроль Конгресу над американськими розвідслужбами", - зауважується в повідомленні.

Двопартійний законопроект стосується відповідей на загрози національній безпеці, діяльності розвідувального співтовариства США, а також контролю з боку Конгресу. Документ включає в себе засекречений додаток, який не оприлюднюється. 

Очікується, що в верхній палаті Конгресу законопроект буде прийнятий цього тижня. 

Крім того, документ передбачає протидію терористичним атакам та має на меті позбавити терористів притулку в Іраку, Сирії, Північній Африці та інших країнах. Проект закону підтримує контррозвідувальні програми на території США, реагування на загрози в кіберпросторі, в космічному просторі та на морі. Водночас документ передбачає посилення моніторингу з боку Наглядової ради з питань конфіденційності й громадянських свобод. Це незалежне агентство, створене після подій 11 вересня 2001 року для забезпечення балансу між зусиллями федерального уряду щодо запобігання тероризму із захистом недоторканності приватного життя й цивільних свобод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-