Меркель вважає, що в неї з Трампом добрі стосунки

Меркель вважає, що в неї з Трампом добрі стосунки

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що у неї склалися добрі стосунки з президентом США Дональдом Трампом, але розбіжності все ще є.

Про це голова уряду заявила в інтерв'ю редакційній мережі Redaktionsnetzwerk Deutschland, до якої належить і Hannoverische Allgemeine Zeitung.

«У президента Трампа зі мною склалися добрі робочі стосунки, що абсолютно точно не виключає розбіжності поглядів», - сказала Меркель.

За її словами, коли вони розмовляють з президентом, йдеться, зокрема, про те, щоб виробити спільний підхід по українському конфлікту або війні в Сирії; про боротьбу з тероризмом або катастрофічну гуманітарну ситуацію в Ємені - «конфлікти на порозі Європи». Для вирішення цих проблем, допомоги людям в цих країнах необхідна серйозна участь США, визнала Меркель.

Канцлер наголосила, що під час свого нещодавнього візиту у Вашингтон обговорювалася також тема торговельної угоди між ЄС і США. «Американський президент вимагає справедливих умов, з точки зору його країни, а ми відстоюємо, само собою, німецькі і європейські інтереси», - сказала Меркель. При цьому вона не виключає відновлення в майбутньому переговорів щодо зони вільної торгівлі ЄС-США.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-