Ар'єв: Бюро ПАРЄ висловило недовіру Аграмунту

Ар'єв: Бюро ПАРЄ висловило недовіру Аграмунту

Укрінформ
Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи абсолютною більшістю голосів висловило недовіру президенту ПАРЄ Педро Аграмунту.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова української делегації в ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв.

"Президент ПАРЄ Аграмунт не написав заяву про відставку, не з'явився на Бюро і, відповідно, не зробив жодної заяви, обіцяної раніше. Бюро Асамблеї щойно абсолютною більшістю голосів висловило йому недовіру і відмовило в дозволі здійснювати візити, робити заяви та проводити іншу активність від імені ПАРЄ. Тобто від повноважень президента ПАРЄ у Аграмунта, фактично, залишилась одна назва", - написав Ар'єв.

Повна заява з цього приводу очікується невдовзі на сайті ПАРЄ, додав він.

Ар'єв також нагадав, що ПАРЄ не має процедури відкликання президента з посади взагалі - за 50 років не було потреби. Тепер регламентний комітет має розробити цю процедуру.

"Я не думаю, що тепер хтось тут захоче мати справи з РФ взагалі. Токсично", - підсумував депутат.

Раніше Ар'єв повідомляв, що Аграмунт намагається уникнути відставки після поїздки до Сирії з представниками російської влади.

Як повідомляв Укрінформ, Аграмунт заявляв, що офіційно оголосить про відставку лише після завершення візиту короля Іспанії до ПАРЄ, а заяву про складання повноважень подасть не раніше 29 травня.

У понеділок, 24 квітня, у ПАРЄ офіційно вимагали відставки Аграмунта через його поїздку до Сирії з росіянами. Після відкритого конфлікту, під час якого робота асамблеї була заблокована, Аграмунт тимчасово відмовився від головування в ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-