Представник США в ООН радить тиснути не на Асада, а на Москву

Представник США в ООН радить тиснути не на Асада, а на Москву

Укрінформ
Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі виступила з різкою заявою проти Росії через те, що вона продовжує підтримувати кривавий режим Асада, який розв'язав війну проти власного народу, та намагається звинуватити в цьому інших.

Про це вона заявила у четвер, під час засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого гуманітарній ситуації в Сирії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я слухала мого російського колегу, він говорив про цільові групи, дипломатію та необхідність менше критикувати сирійський режим. Куди це нас привело? Це привело нас в нікуди", - заявила Гейлі. 

Вона нагадала, що Рада Безпеки ООН кілька разів намагалася ухвалити рішення щодо припинення насильства в Сирії, і лише одна країна-постійний член щоразу виступала на захист кривавого режиму, який навіть не пропускає гуманітарної допомоги ООН в постраждалі райони.

"Багато хто з вас говорили, що ми повинні чинити тиск на сирійський режим. Насправді це не так. Ми повинні чинити тиск на Росію, тому що Росія продовжує прикривати сирійський режим. Росія продовжує дозволяти йому й надалі чинити перепони для гуманітарної допомоги людям, які її потребують", - заявила представник США.

Гейлі наголосила, що Москва "продовжує прикривати лідера, який застосовує хімічну зброю проти власного народу" шляхом накладання вето на резолюції. За її словами, Асад знає, що Росія й надалі покриватиме його злочини та продовжує їх чинити.

Таким чином, Гейлі відреагувала на заяву російської делегації, що заявила про відповідальність США за війну в Сирії, яку веде режим Асада проти власного народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-