У Молдові вшановували героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Молдові вшановували героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон підписав указ про нагородження орденами і медалями учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Близько 3,5 тисяч громадян нашої країни взяли участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Понад 600 з них померли від променевої хвороби, а переважна більшість з тих, що залишилися в живих – інваліди. Ми схиляємося перед пам'яттю героїв-ліквідаторів. Нехай ніколи не повторюються такі трагедії», - заявив Додон під час нагородження.

Орденом «За вірність Батьківщині» нагороджені начальник управління Гідрометеорологічної служби Молдови Валеріу Козак та заступник голови Республіканського Союзу «Чорнобиль» Андрій Виколаш. Кілька керівників районних філій Республіканського Союзу «Чорнобиль» відзначені медаллю «За цивільні заслуги».

За рішенням кишинівської мерії, у зв'язку з 31-ю річницею аварії на ЧАЕС, учасникам ліквідації аварії надана одноразова фінансова допомога у розмірі 50 євро.

В цей же день в молдовській столиці відбувся марш пам'яті, а також мітинг та покладання квітів до пам'ятника жертвам Чорнобиля.

Надзвичайний і повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин висловив подяку ліквідаторам наслідків аварії, особливо відзначивши зусилля уряду Молдови щодо захисту прав та інтересів проживають в країні «чорнобильців».

У заходах взяли участь в.о. Міністра оборони Молдови Георге Галбур, представники державних органів і громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-