Теракти в Парижі: 10 осіб узяли під варту

Теракти в Парижі: 10 осіб узяли під варту

Укрінформ
Десять осіб було затримано з понеділка по середу, 26 квітня, у рамках розслідування справ про теракти, що сталися в Парижі в січні 2015 року.

Про це повідомляє RFI з посиланням на телеканал BFM TV і газету Le Figaro.

"Затримані мають відношення до «бельгійського» і «лільського» «сліду» у справі про розслідування січневих терактів у Парижі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цю інформацію підтвердили відразу декілька джерел у правоохоронних органах.

10 затриманих підозрюються в тому, що допомогли дістати зброю Амеді Кулібалі, який 9 січня 2015 року захопив заручників в магазині HyperCacher. Терорист убив 4 людей. Сам він був убитий в результаті штурму.

Напередодні, 8 січня, в паризькому передмісті Монруж від куль Кулібалі загинула 25-річна співробітниця поліції Кларисса Жан-Філіпп. А днем раніше, 7 січня, стався теракт в редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo.

Незабаром слідство встановило, що терористи, що розстріляли 12 людей в редакції, постійно знаходилися на зв'язку з Кулібалі.

Пізніше стало відомо, що сьогодні було затримано чотирьох людини в місті Трапп (27 км від Парижу). Як повідомляє AFP, вони затримані у рамках відкритої в лютому 2017 справи про підготовку теракту.

Фото: @PoliceNationale 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-