Росії доведеться викладати на електрику для ОРЛО майже $53 мільйони на рік

Росії доведеться викладати на електрику для ОРЛО майже $53 мільйони на рік

Укрінформ
Глава Фонду енергетичного розвитку Росії Сергій Пікін підрахував, що Росія витрачатиме на забезпечення окупованих територій Луганської області електрикою близько 3 млрд рублів (53,7 млн дол.) на рік.

Про це повідомляють «Ведомости».

Експерт відзначив, що окремим районам Луганської області (ОРЛО) потрібно близько 400 мегават потужності, на рік це складе близько 2 млрд кіловат-годин. При цьому на російському оптовому ринку електроенергії одна кіловат-година коштує півтора рублі. У результаті це і дасть 3 млрд рублів.

Пікін також припустив, що жодна енергокомпанія не братиме на себе відповідальність за подання електроенергії в ОРЛО, аби не потрапити під санкції. За словами експерта, ці витрати списуватимуться як втрати в електромережах.

У єдиному експортерові російської електроенергії «Інтер РАО» заявили, що ніякого відношення до підключення ОРЛО до російських мереж не мають.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 24 на 25 квітня в окупованій проросійськими терористами частині Луганської області було відключено електропостачання через борг у розмірі 5,2 млрд грн

Про те, що Росія забезпечуватиме ОРЛО електрикою, 25 квітня оголосив повноважний представник президента РФ у контактній групі по Україні Борис Гризлов. Він назвав це «гуманітарною підтримкою», не вказуючи цифри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-