Протести у Венесуелі: кількість жертв сягнула 24

Протести у Венесуелі: кількість жертв сягнула 24

Укрінформ
За даними генеральної прокуратури, поширеними у вівторок, 25 квітня, загинуло ще троє людей. Загальна кількість загиблих під час протестів у Венесуелі, які тривають вже кілька тижнів, сягнула 24 осіб.

Президент Мадуро заявив про готовність провести місцеві вибори, раніше відкладені, повідомляє Deutsche Welle.

"Протести у Венесуелі, спрямовані проти президента країни Ніколаса Мадуро, знову привели до жертв. За даними генеральної прокуратури, загинуло ще троє людей, один із загиблих, застрелений у місті Меріда, був прибічником уряду Мадуро. Інший, який перебуває в опозиції до уряду, був убитий у Барінасі. Обидва міста знаходяться на заході країни", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що загальна кількість жертв протестних акцій, які тривають вже кілька тижнів, сягнула двадцяти чотирьох. Серед убитих є як мінімум один підліток. Сотні людей отримали поранення. Вуличні заходи тривають по всій країні.

Крім того, в понеділок, 24 квітня, Мадуро оголосив, що готовий провести раніше відкладені місцеві вибори, не назвавши при цьому конкретних термінів. Президент Венесуели також висловився за відновлення діалогу між урядом та опозицією. Переговори, які проводилися за посередництва Ватикану, в грудні завершилися провалом. При цьому в уряді категорично виключили імовірність дострокових президентських виборів.

Як відомо, вже кілька місяців Венесуела перебуває в глибокій політичній кризі. Консервативна і права опозиція обвинувачує очільника держави в серйозних економічних проблемах і вимагає проведення референдуму про усунення Мадуро, повноваження якого закінчуються у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-