“Підсумки” виборів: поліція Парижа затримала близько 150 осіб

“Підсумки” виборів: поліція Парижа затримала близько 150 осіб

Укрінформ
У Парижі під час акцій протесту проти результатів президентських виборів поліція затримала 143 осіб, досі залишаються під вартою 29 протестувальників.

Про це повідомляє RFI.

"У результаті, як повідомила у понеділок префектура поліції, було затримано 143 осіб. 29 з них були залишені під вартою", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в неділю, 23 квітня, пройшла акція протесту на площі Бастилії, де зібралося близько п'ятсот людей. Молоді люди, в основному в масках, планували організувати "ніч барикад" після оголошення результатів першого туру виборів президента, які вони розцінили як "перемогу націоналістки і ставленика олігархії". Присутні викрикували: "Який би не був результат, ми його не визнаємо!", "Париж, Париж, антифа!" і "Візьмемо площу Бастилії!".

Маніфестанти, які зараховують себе до "антифашистів", палили димові шашки, кидали в поліцію пляшки і кричали "Ні Ле Пен! Ні Макрон!".

Згідно з результатами першого туру президентських виборів у Франції, кандидат від руху "Вперед" Емманюель Макрон набрав 23,75% голосів виборців.

Лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен набрала 21,53% і разом з Макроном проходить у другий тур голосування, який відбудеться 7 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-