Франсуа Фійон теж закликав голосувати за Макрона у другому турі

Франсуа Фійон теж закликав голосувати за Макрона у другому турі

Інфографіка
Укрінформ
Кандидат від "Республіканців" Франсуа Фійон закликав своїх прихильників підтримати у другому турі президентських виборів лідера руху "Франція, вперед!" Емануеля Макрона.

Про це пише Європейська правда.

"Незважаючи на всі мої зусилля, незважаючи на мою рішучість, мені не вдалося переконати вас. Це моя власна поразка",- зазначив він.

За словами Фійона, "немає іншого вибору, як голосувати проти правих". "Я закликаю голосувати на користь Еммануель Макрона у другому турі президентських виборів", - додав він.

За даними екзит-полів Фійон отримав трете місце у перегонах, не вийшовши у другий тур. За різними підрахунками, за нього проголосувало від 19 до 20,3 відсотків. За даними опитувань, 48 відсотків його прихильників у другому турі голосуватимуть за Макрона, 33 - за Марін Ле Пен, 19 - ще не визначилися.

Як повідомляв Укрінформ, підтримати Макрона закликав кандидат від Соціалістичної партії Бенуа Амон, який посів у першому турі виборів п’яте місце. Майже 80 відсотків його виборців, згідно з опитуваннями, підтримають цей заклик.

Кандидат від лівих Жан-Люк Меланшон заявив, що наразі не даватиме коментарів, поки результати не оголошені офіційно. Його виборці - на 62 відсотки за Макрона, 29 вагаються, за Ле Пен у другому турі відійде 9 відсотків його здобутку в першому турі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-