Трамп звинуватив Іран у відмові

Трамп звинуватив Іран у відмові "слідувати духу" ядерної угоди

Укрінформ
Дії іранської сторони не відповідають духу Спільного комплексного плану дій, підписаного Тегераном і світовими лідерами в 2015 році.

З такими звинуваченнями виступив у четвер президент США Дональд Трамп під час спільної конференції з прем'єр-міністром Італії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вони (Іранська сторона – ред.) чинять величезну шкоду для угоди, яка була підписана. Їхні дії не відповідають духу цієї угоди. Вони мають слідувати йому", - заявив Трамп.

Він підкреслив, що Іранська ядерна угода, укладена адміністрацією попереднього президента Обами, є "жахливою", і в такому вигляді її не варто було підписувати.

"Ми аналізуємо її дуже ретельно", - нагадав нинішній глава Білого дому. Однак при цьому він не уточнив, які саме кроки його кабінет робитиме після перегляду укладеного документа.

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США і особисто держсекретар Рекс Тіллерсон напередодні виступили із заявою про те, що Спільний комплексний план дій (Іранська ядерна угода – ред.), насправді не досяг своїх цілей. Тіллерсон, зокрема, підкреслив, що ця домовленість відображає невдалий підхід до розв'язання всіх проблем, які Іран створює в регіоні.

Іранська сторона, зі свого боку, закликала нову адміністрацію в Вашингтоні "виконувати свої зобов’язання" в рамках досягнутих домовленостей замість того, щоб висловлювати звинувачення на адресу Тегерана.

Нагадаємо: угода між Іраном і світовими лідерами, укладена у 2015 році, серед іншого передбачає послаблення санкцій США в обмін на обмеження іранської ядерної програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-