Іран закликає США виконувати ядерну угоду замість звинувачень

Іран закликає США виконувати ядерну угоду замість звинувачень

Укрінформ
Тегеран заявляє, що США мають "виконувати свої зобов’язання" у рамках ядерної угоди замість того, щоб висловлювати звинувачення на адресу Ірану.

Глова МЗС Ірану Джавад Заріф написав про це 20 квітня у Twitter, після того, як держсекретар США Рекс Тіллерсон різко розкритикував ядерну угоду з Тегераном, повідомляє Радіо Свобода

"Угода між Тегераном і світовими лідерами, укладена у 2015 році, серед іншого передбачає послаблення санкцій США в обмін на обмеження іранської ядерної програми", - йдеться у повідомленні.

Тіллерсон 19 квітня розкритикував ядерну угоду з Іраном.

Він заявив, що ця домовленість "лише затримує мету Ірану стати ядерною державою" і не бере до уваги "тривожні провокації, які тривають" з боку Ірану на Близькому Сході.

Тіллерсон зазначив, що 90-денний аналіз цієї угоди адміністрацією Трампа зосередиться не лише на питанні, чи Іран дотримується угоди, але також стосуватиметься дій Ірану в регіоні, які суперечать інтересам США. Держсекретар зауважив, що "ядерні амбіції Ірану є загрозою для миру і безпеки в світі", а неконтрольований Іран має потенціал, щоб іти шляхом Північної Кореї.

Іран неодноразово заявляв, що не прагне створити ядерну зброю. Угода з Тегераном передбачає скасування міжнародних санкцій в обмін на згоду Ірану обмежити ядерну діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-