Директор ФСБ заявив, що встановили замовника пітерського теракту

Директор ФСБ заявив, що встановили замовника пітерського теракту

Укрінформ
Директор Федеральної служби безпеки РФ Олександр Бортников повідомив, що замовника теракту в Санкт-Петербурзі, який стався 3 квітня, встановлено.

Про це пише "Дождь".

На запитання кореспондента видання про замовника теракту в Петербурзі Бортников відповів: "Встановлений". Він додав, що подробиці про нього ФСБ "повідомить додатково".

У понеділок, 17 квітня, ФСБ повідомила про затримання можливого організатора теракту в Петербурзі. Ним виявився "вихідець із Центрально-азіатського регіону" Аброр Азімов 1990 року народження. За версією слідства, він підготував Акбаржона Джалілова до виконання теракту.

Напередодні стало відомо про затримання його старшого брата, Акрама Азімова 1988 року народження. Як повідомили у ФСБ, він був спільником при переправленні грошей, використаних під час підготовки терористичного акту в Петербурзі, а також організував канал зв'язку з "емісарами міжнародних терористичних організацій". На думку сім'ї затриманих, "вони не могли бути причетні до організації теракту» і стали "жертвами обставин".

У результаті теракту в петербурзькому метро, який стався 3 квітня, загинуло 15 осіб. Серед них - терорист-смертник, який вчинив самопідрив у вагоні потягу, коли він знаходився в перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут". Під час вибуху постраждали більш як 50 осіб. За інформацією Слідчого комітету Росії, всього у справі про теракт у петербурзькому метро проходять десять осіб.

Фото: @kononenkome

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-