"Новая газета" увійшла до переліку ЗМІ, які наражаються на найвищу небезпеку

Укрінформ
Рада Європи включила "Новую газету" до переліку ЗМІ, які наражаються на найвищу небезпеку у зв'язку з висловлюваннями офіційних осіб та представників духовенства Чечні на адресу журналістів видання.

Повідомлення про це розміщене на сайті Платформи захисту та безпеки журналістів.

Термінове оповіщення першого ступеня про загрозу найвищого рівня, тобто загрозу життю і безпеці журналістів, зроблено щодо "Новой газеты" "у зв'язку з погрозами з боку офіційних осіб та представників духовенства Чеченської Республіки".

У Раді Європи наголосили, що інформацію про загрозу журналістам видання було отримано від партнерських організацій, у тому числі Комітету захисту журналістів.

Як повідомлялося, 1 квітня "Новая газета" повідомила про масові затримання і катування жителів Чечні, підозрюваних у нетрадиційній сексуальній орієнтації. Влада Чечні назвала публікацію наклепом і пообіцяла "відплату підбурювачам". Редакція "Новой газеты" заявила про заклики до прямої розправи над журналістами.

Платформа захисту та безпеки журналістів була запущена Радою Європи в 2014 році. У Раді Європи констатували, що влада Росії не відповіла на жодне з 30 оповіщень, які стосуються російських ЗМІ.

В розвиток теми учора американський телеканал CNN опублікував інтерв'ю з гомосексуалістом з Чечні, якого, як стверджується, місцева влада затримала і катувала через його сексуальну орієнтацію. Співрозмовник телеканалу підтвердив опубліковані раніше в пресі повідомлення про масові затримання і катування геїв на Північному Кавказі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-