Підозрюваний у пітерському теракті про зізнання: Я цього не говорив

Підозрюваний у пітерському теракті про зізнання: Я цього не говорив

Укрінформ
Аброр Азімов, якого підозрюють в організації теракту в метро Петербурга, заявив, що не визнавав своєї вини.

Про це він сказав у вівторок, 18 квітня, у Басманному суді, де розглядається клопотання слідства про запобіжний захід для нього, повідомляє "Дождь".

"Того, що я визнав, що я причетний до вибуху, я цього не говорив", - сказав він у ході засідання.

Слідчий у суді заявив, що Азімов підтвердив, що брав участь у підготовці вибуху.

"Моя участь є, але не пряма", - наводить слова Азімова "Інтерфакс". Раніше адвокат підозрюваного Армен Задоян перед засіданням у Басманному суді заявив, що його підзахисний "визнав вину в повному обсязі".

Азімова затримали напередодні в Одинцовському районі Підмосков'я. За даними ФСБ, саме він відповідав за підготовку терориста-смертника Акбаржона Джалілова.

Як повідомлялося, потужний вибух пролунав на перегоні між станціями "Сінна площа" та "Технологічний інститут-2" петербурзького метро 3 квітня, загинули 15 людей, включаючи терориста. Пізніше на станції "Площа Повстання" знайшли ще одну бомбу, яку вдалося знешкодити.

За попередніми даними, виконавцем теракту був 22-річний уродженець Киргизстану Акбаржон Джалілов. Слідчі вважають, що саме він спочатку залишив замасковану бомбу на "Площі повстання", а потім підірвав себе у вагоні поїзда.

Пізніше у Петербурзі затримали шістьох ймовірних пособників Джалілова, ще двох - у Москві. Під час обшуку у них знайшли вибуховий пристрій, ідентичний знешкодженому на Площі Повстання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-