Світ має відреагувати на порушення прав людини у Росії – канадські ЗМІ

Світ має відреагувати на порушення прав людини у Росії – канадські ЗМІ

Укрінформ
Переслідування владою представників сексуальних меншин у Чечні стало першим подібним прецедентом з часів правління нацистів у Німеччині.

Про це йдеться у статті Джона Іббітсона для провідного канадського видання The Globe and Mail.

"Уперше з часів нацистської Німеччини влада європейської держави арештовує, піддає тортурам та вбиває гомосексуалістів", - пише Іббітсон.

На його переконання, міжнародна спільнота має робити для захисту геїв у Чечні "щось більше, ніж лише протестувати". "Питання у тому, чи запропонує Джастін Трюдо захист представникам сексуальних меншин, які тікають від переслідувань у російському регіоні", - зазначає автор.

За його словами, попередній канадський уряд на чолі зі Стівеном Гарпером непублічно допомагав гомосексуалістам, які потрапляли до Канади з Ірану за допомогою підпільної мережі. "Тепер подібної мережі потребують чеченці. Їхні життя залежать від цього", - підсумовує Іббітсон.

Як повідомлялося, 1 квітня "Нова газета" опублікувала розслідування про те, що в Чечні розгорнуто кампанію насильства і переслідувань людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. Пізніше у ЗМІ з’явилася інформація, що затриманих у Чечні геїв поміщають у секретну в'язницю в Аргуні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-