Вибори у Франції: існує “максимальна” загроза терактів проти кандидатів

Вибори у Франції: існує “максимальна” загроза терактів проти кандидатів

Укрінформ
Генеральна дирекція внутрішньої безпеки Франції (DGSI) попередила головних кандидатів президентських виборів про терористичну загрозу їх особистої безпеки.

Про це повідомляє "112 канал" з посиланням на Journal du dimanche.

"Терористичний ризик максимальний, і наші служби мобілізовані", - наводить видання слова міністра внутрішніх справ Франції Матіаса Текля, який відмовився від будь-яких додаткових коментарів.

Генеральна дирекція внутрішньої безпеки заявила про конкретну терористичну загрозу для особистої безпеки головних кандидатів президентських виборів і безпеки їх виборчих штабів.

Як пише видання, існує "істотна і безпосередня" загроза, до якої паризька прокуратура ставиться дуже серйозно. Вона розпочала попередне розслідування. Поліцейська служба, що займається охороною кандидатів, одержала у зв'язку з загрозою докладні інструкції.

За результатами опитування громадської думки, проведеного службою Elabe, фаворитами першого туру президентських виборів у Франції є лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен і позапартійний кандидат Емманюель Макрон.

В оточенні кандидатів Франсуа Фійона і Емманюель Макрона підтвердили отримання відповідної інформації від правоохоронців.

Як відомо, одинадцяті президентські вибори у Франції пройдуть у два тури: перший - 23 квітня 2017 року, другий 7 травня. На них буде обраний на п'ятирічний термін наступний голова держави.

Як раніше повідомлялося, кандидат у президенти Франції від правої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен отримала близько 10 мільйонів євро від Російської Федерації за її публічне і неодноразове схвалення анексії півострова Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-